Споделете

На 24 юни 2021 година в 20.39 ч. Настъпва пълнолунието в Козирог.

И ни подканя, да разгледаме нещата, които ни носят стабилност – кои от тях са наистина такива и кои са илюзорни и нямаме нужда от тях.

 

Дали не сме залитнали прекалено в това, да се ограничаваме в дадени сфери от живота, за да имаме повече време за нещо, което уж ни е важно, но усещаме, че не е нашето?

Човек лесно се подмамва по готови примери на чужд успех и просперитет. Ограничава се, за да отговори на изискванията и да се напъха в желаната схема, но въпреки положените усилия, успеха не идва или ако все пак накрая постигне желаното, пак не е щастлив и не може да се наслади на успеха, тъй като е следвал чужд път.

Сега е моментът да си направим равносметка дали вървим по нашия си път или следваме чужди мечти, идеали и разбирания.

 

Хубаво е да разгледаме, каква част от деня, седмицата, месеца, отделяме за наистина важните за нас неща, за хората, които са ни скъпи, за целите си.

 

Подходящо е да си направим ревизия, дали правилно използваме и разпределяме финансите си, спечелените и спестените пари.

Ако са отишли за нещо стойностно, практично и необходимо значи е ОК, но ако спестявате цяла година за почивка, която не ви кара да се усмихнете като се сетите за нея или последния модел телефон /телевизор /кола /дреха, само за да се похвалите пред някой. При Козирожкото пълнолуние може да осъзнаете, че сте били манипулирани, за да направите покупка, която не е ваш избор и да си насочите тези ресурси по-много по-ползотворен за вас начин.

 

Подходящо време да поставите граници и да кажете НЕ  на досадния колега, който ви прехвърля задължения, на настоятелните, винаги недоволни роднини, съседи, приятели, които не се съобразяват с вас и се появяват само когато им трябвате за нещо.

 

Подходящо е да се вземете в ръце и да си поставите граници и на себе си, ако сте му ‘изпуснали края’ в някоя област и прекалявате с много телевизия, фейсбук, храна, алкохол, цигари.

 

Може да се замислим:

Кои наши страхове блокират развитието ни и ни пречат?

Доколко те са реални и наистина ли са основателни или отдавна вече не отговарят на реалността?

Какви конкретни стъпки трябва да предприемем, за да трансформираме тези бариери, вместо в пречка да се превърнат в предимство?

Да, не е лесно…

И от нас зависи дали ще се изправим или ще се предадем и ще стоим покорно, като огромният слон, който е вързан само с едно въженце и стои, защото когато е бил малко слонче са го вързали със същото такова въженце и с времето се примирил и е приел това положение за даденост.

 

До каквито и изводи да стигнем, най – важното е, да не се концентрираме на грешките, а да потърсим подходящи решения.

 

С Обич Маги 💗


0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *